Правомірні алгоритми роботи під час карантину
З 29 червня по 06 липня 2020 року за участю Держпродспоживслужби здійснено 24 070 заходів нагляду (контролю), які проводяться з метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину.
Під час перевірок порушення виявлені на 5116 об’єктах, тобто на кожному четвертому об’єкті. До порушників застосували відповідні заходи реагування, а саме:
- надали 4269 приписів (пропозицій);
- склали 1603 протоколи;
- у 1244 випадках щодо виявлених порушень поінформували органи місцевої влади;
- у 718 ситуаціях повідомили органи Нацполіції.
Серед підприємств, які перевірила Держпродспоживслужба:
- 10 584 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, 24% з яких мають порушення.
- 952 агропромислові ринки. Порушення встановлені на 288 об’єктах, тобто у понад 30%.
- 5552 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами. 18% мають порушення.
- 4624 заклади громадського харчування, із них на 1314 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів (28%).
- 746 перукарень та салонів краси, на 153 встановлено порушення санітарних вимог (20%).
- 2446 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 408 встановлено порушення.
Крім того, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, Держпродспоживслужба проводить широку інформаційну роботу серед населення. Проведено 1837 таких заходи.
За інформацією Держпродспоживслужби