Як відновити втрачений документ про профосвіту — алгоритм від МОН

Щоб отримати дублікат документа про вищу освіту або додатка до нього, необхідно подати письмову заяву до ВНЗ, який видав диплом. Що саме слід зазначити у заяві та що робити, коли навчального закладу вже не існує, — роз’яснило Міністерство освіти і науки України.


Як відновити втрачений документ про профосвіту — алгоритм від МОН

Документи, які подають при прийнятті на роботу

Якщо ви втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, відновити документи можна, звернувшись до закладу, який їх видав, із відповідною заявою.

У випадку, коли профтех припинив свою діяльність — заяву необхідно адресувати до його правонаступника. Інформацію про правонаступника профтеху дізнаєтесь у місцевому управлінні освіти. Якщо ж правонаступник відсутній, таку заяву потрібно подати в управління освіти Міністерства освіти і науки АР Крим, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації або в місцеву облдержадміністрацію. Там визначать заклад, який замовить та видасть дублікат документа.

Як відновити втрачений документ про профосвіту — алгоритм від МОНУ заяві про виготовлення дубліката документа про профосвіту слід зазначити:

  1. прізвище, ім’я та по батькові людини, на ім’я якої видано документ;
  2. місце проживання особи, на ім’я якої видано документ;
  3. телефон особи, на ім’я якої видано документ (за наявності);
  4. назву закладу освіти та рік його закінчення;
  5. назву документа, який втрачено/пошкоджено;
  6. причини втрати або пошкодження;
  7. інші відомості, які заявник вважає суттєвими для отримання дубліката.
Як відновити втрачений документ про профосвіту — алгоритм від МОНДізнайтеся, що робити, якщо кандидат на посаду втратив документ про вищу освіту

Дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). У дублікаті буде відображено назву закладу на момент його закінчення випускником,печатку, посаду, підпис, прізвище та ініціали керівника закладу освіти, який його видав. У верхньому правому куті також буде відмітка «Дублікат».

Єдина державна електронна база з питань освіти (ЄДЕБО)

Це електронний реєстр, де зберігається інформація про всі освітні документи, видані після 2000 року. Йдеться про свідоцтва про базову та загальну середню освіту, дипломи про завершення вишу або закладу профосвіти.

Інформація, що міститься в ЄДЕБО, крім персональних даних та інформації з обмеженим доступом, є доступною у форматі відкритих даних.

Власником ЄДЕБО є держава. Розпорядником ЄДЕБО та володільцем її відомостей та даних є МОН.

Якщо інформації про документ немає в ЄДЕБО, то заклад профосвіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, зокрема, виписку з архіву. В іншому випадку потрібно буде звернутися до суду для встановлення юридичного факту здобуття відповідної освіти.

Докладна інформація про процедуру виготовлення дублікатів також є в наказі МОН № 387.

За інформацією МОН

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16342

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126409

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45640

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді