Вимоги МОЗ до працівників їдалень у школах та вишах з 01.09.2020 року

До уваги кадровиків управлінь освіти. Доведіть до директорів вищих та середніх навчальних закладів, що працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках. Працівники, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри або щитки.

Вимоги МОЗ до працівників їдалень у школах та вишах з 01.09.2020 року

✍ Накази про відпустку на Свято першого дзвоника 1 вересня

Вже в найближчий вівторок розпочнеться новий 2020/2021 навчальний рік. МОЗ запроваджує низку протиепідемічних заходів для безпечного навчання учнів та студентів, а також роботи працівників навчальних закладів під час освітнього процесу.

«Ми рекомендуємо максимально обмежити пересування учнів між навчальними класами/аудиторіями, використовувати всі входи й виходи та розробити спеціальні маршрути для уникнення скупчень дітей. Також рекомендовано проводити уроки з інтервалом у 15 хвилин», — заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 27 серпня.

Крім того, у шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом «шведського столу» та самообслуговування. Навчальний заклад має скласти графік годування та забезпечити дистанцію в 1,5 метра між столами. За столом водночас може перебувати не більше чотирьох учнів або студентів. Працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках. Працівники, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри або щитки. Адміністрація навчального закладу має скласти розклад харчування для різних класів, щоб уникнути скупчень у приміщенні.

Якщо в класі буде підтверджений випадок захворювання на COVID-19 в одного з учнів чи студентів, весь клас або група йтиме на самоізоляцію. Таке рішення прийматиме епідеміолог на основі епідеміологічного дослідження.

За інформацією Урядового порталу всі ці правила діють як для середніх, так і вищих навчальних закладів країни.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45980

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33673

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді