Уряд визначив, що має бути в документах про вищу освіту та наукові ступені

Коли перевіряєте документи кандидата про освіту, звертайте увагу — КМУ унормував перелік обов’язкової інформації в документах про вищу освіту (наукові ступені).

Уряд визначив, що має бути в документах про вищу освіту та наукові ступені

Документи, які подають при прийнятті на роботу

КМУ 9 вересня 2020 на засіданні Уряду прийняв постанову «Про вищу освіту (наукові ступені)». Документ запроваджує зміни у системі вищої освіти України як частини Європейського простору вищої освіти у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» від 18 грудня 2019 року № 392-IX.

За повідомленням представника КМУ у ВР Василя Мокана у Facebook, документ також повинен унормувати питання, пов'язані з видачею дублікатів дипломів про вищу освіту, виданих до введення ступеневої вищої освіти.

Мокан пояснив, що це необхідно, оскільки зараз відсутні нормативно-правові акти, що встановлюють еквівалентність документів про отримання вищої освіти, виданих до 1991 року освітньо-кваліфікаційним (освітнім) рівням вищої освіти (молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр).

Постанова набирає чинності з 1 січня 2021 року. Отже, всі документи (дублікати документів) про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатки до них, видані до набрання чинності цією постановою, є дійсними та не підлягають обміну.

Олена Петровська

за матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25817

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46318

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33792

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22702

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді