«Листи щастя» від Держпраці: які підприємства отримають

«Листи щастя» від Держпраці: хто з роботодавців отримає


В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо легалізації праці у сферах транспорту та кур’єрської діяльності Управління Держпраці у Миколаївській області склало та направило роботодавцям листи-роз’яснення з інформацією про вимоги чинного законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та негативних наслідків при порушенні трудового законодавства.

⭐️ Як пройти перевірку з праці під час карантину без стресу та штрафів

Листи отримають близько 30 суб’єктів господарювання Миколаївщини, які за результатами моніторингу провадять діяльність з внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів автобусами.

За інформацією Управління Держпраці у Миколаївській області, у листах наголошено на ліцензійних умовах провадження діяльності з пасажирських перевезень. Зокрема, на організаційних та кадрових вимогах щодо формування відносин з персоналом автомобільного транспорту. За цими вимогами перевізник повинен укладати трудові договори з персоналом автомобільного транспорту, до якого відноситься і водій (ст. 24 КЗпП).

Коли цивільно-правовий договір з водієм вантажного автомобіля визнають недійсним?

Підприємцям роз’яснюються вимоги щодо застосування письмової форми трудового договору, особливості направлення до територіальних органів Державної податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу, дати допуску працівника до роботи за укладеним трудовим договором.

Крім того, суб’єктам господарювання повідомляється санкції, які застосовуються до порушників законодавства про працю.

Пам’ятайте, підприємства, на яких під час інформаційної кампанії виявлять неоформлених працівників, потраплять під пильний нагляд Держпраці. Якщо за інформацією ДПС виявиться, що чисельність працевлаштованих працівників після візиту Держпраці не збільшилася — на підприємство завітають з перевіркою.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45984

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33674

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді