Не виконали припис інспектора праці — очікуйте на арешт рахунків та відповідальність за законом

Якщо роботодавець не поспішає виконувати припис інспектора праці, роз'ясніть йому наслідки такої халатності для підприємства та особисто для керівника.

Не виконали припис інспектора праці — очікуйте на арешт рахунків та відповідальність за законом


Під час позапланової перевірки з праці на Товаристві з додатковою відповідальністю інспектори Держпраці встановили факт невиконання вимог припису, виданого у липні 2020 року.

Зокрема, товариство не виконало вимоги щодо забезпечення виплати заборгованості із заробітної плати працівникам, у тому числі звільненим. Станом на 01.07.2020 року борг по зарплаті складав понад 199,5 тис. грн, а вже на 01.11.2020 заборгованість становить 368,1 тис. грн.

⚡️ Коли інспектор прийде із перевіркою виконання припису

Управління Держпраці у Миколаївській області наголошує: банківські рахунки підприємства арештовані. Виконання обов’язку щодо погашення боргів із виплати зарплатні та перед кредиторами забезпечується керівником підприємства та Державною виконавчою службою.

За результатами інспекційного відвідування відносно керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 188-6 КУпАП та притягнуто його до адміністративної відповідальності за невиконання вимог припису. Крім того, розглядається питання щодо застосування до суб’єкта господарювання фінансових санкцій за порушення законодавства про працю.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27192

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10145

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
27005

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30889

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді