Перевірки Держпраці під час воєнного стану: підписано чергову угоду

Дізнайтесь, хто допомагатиме Управлінню виявляти потенційних порушників серед роботодавців

deal.jpg

Штрафи на роботодавців у 2022 році

15 серпня ц.р. голова Об'єднання профспілок Львівщини та в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області офіційно підписали угоду про співпрацю.

Угода передбачає проведення ГУ Держпраці у Львівській області за заявою ОПЛ у період дії воєнного стану позапланових перевірок юридичними особами підприємств незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання та фізичними особами, які використовують найману працю.

"Співпраця з профспілками максимально дозволяє забезпечити ризико-орієнтований підхід в роботі Держпраці. Якщо профспілки звертаються, якщо вони бачать підставу і предмет порушення, і сторони трудових відносин не можуть самостійно врегулювати ці питання, - це є важливою якісною підставою щодо вжиття заходів реагування", — додає в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська.

Угода передбачає взаємний обмін інформацією та залучення представників Об'єднання профспілок Львівщини до участі в роботі комісій та робочих груп, що утворюються Держпраці, відповідно до законодавства України.

За матеріалами ФПСУ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26308

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, яка відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві
8144

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30572

Відпустки під час воєнного стану: відповіді на 5 найпопулярніших запитань кадровиків

На період війни команда Експертус Кадри збільшила кількість вебінарів, щоб допомогти колегам впоратися зі складними робочими ситуаціями. Зокрема, експерти в прямих ефірах відповідали на нагальні запитання щодо надання відпусток 2022. Тож тримайте напохваті відповіді на п’ять, які звучали найчастіше
40013

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді