За яких умов можуть припинити виплачувати державну допомогу ВПО

Який орган і як перевірятиме фактичне місце перебування ВПО

money_18_05.jpg

Якщо ВПО змінює місце фактичного проживання, то вона має ставати на облік за новим місцем. Про переміщення на інше місце проживання чи поверення до постійного місця проживання ВПО повідомляє орган соціального захисту населення. 

Щоб особа продовжувала отримувати виплати, орган соціального захисту населення за новим місцем проживання робить запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання.

Територіальні органи Національної соціальної сервісної служби України вибірково перевіряють факт проживання/перебування ВПО за фактичним місцем. Якщо особи там немає, посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає ВПО повідомлення про необхідність упродовж 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на обліку, щоб пройти ідентифікацію.

У випадку, якщо ВПО не прибула до органу соціального захисту населення впродовж вказаного часу, цей орган припиняє надавати допомогу на проживання з наступного місяця.

Поновити виплату щомісячної державної допомоги ВПО зможе, яколи стане на облік за місцем фактичного проживання.

Так, ВПО за адресою проживання уже перевіряють на Рівненщині. Це роблять, щоб розуміти, чи продовжувати таким людям соціальні виплати.

ВПО закликають звертатися до ЦНАПу чи органів соцзахисту, якщо особи змінили адресу свого початкового переміщення. Там потрібно отримати довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси теперішнього проживання.

За матеріалами Урядового порталу та
фейсбук-сторінки начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля

Intensyv_kadrovogo_obliku.png

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Допомога на поховання 2024

Кадровик переживає з працівниками безліч подій з їхнього життя. Якщо працівник звернувся за допомогою на поховання члена сім’ї або, навпаки, родичі працівника прийшли з сумною звісткою, будьте готові оформити допомогу, надавши при цьому зразок заяви на матеріальну допомогу на поховання та роз’яснити особливості одержання такої допомоги
118868

Матеріальна допомога на оздоровлення

Для того, щоб отримати матеріальну допомогу на оздоровлення, потрібно взяти свою щорічну відпустку (або її частину). Матеріальна допомога на оздоровлення надається окремим категоріям працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення, чи виплачувати таку допомогу під час воєнного стану? Відповідь на ці та інші запитання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення знайдете у статті.
111227

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств, установ та організацій, які фінансують з бюджету. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
113345

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді