Повідомлення ТЦК про порушників військового обліку — пояснюють експерти

Як діяти у разі неявки працівника на виклик?

Повідомлення ТЦК про порушників військового обліку — пояснюють експертиЩо робити, якщо військовозобов'язаний працівник не з'явився на виклик, пояснили юристка з трудового права, сертифікована експертка з військового обліку Юлія Видиборець та начальник групи організації бронювання військовозобов'язаних мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Бобков.

Чи повідомляти ТЦК про працівників, які не з’явилися за викликом

Неявка працівника за викликом територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК) — це порушення правил військового обліку (пп. 2 п. 1 Правил військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, Додаток 2 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487; далі — Порядок). Про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які порушують правила військового обліку, роботодавець зобов’язаний інформувати ТЦК, органи СБУ, підрозділи Служби зовнішньої розвідки (п. 34 Порядку).

Тож про працівників, які не з’явилися за викликом, роботодавець повинен повідомити територіальний центр комплектування. 

Експерти зауважили, що форма повідомлення не унормована. Тож у який спосіб це краще зробити — читайте у консультації

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Відпустки — 2024», який відбудеться 20 червня. Спікер — шеф-редактор Експертус Кадри Ірина Житкова

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Відпустки — 2024

шеф-редактор Експертус Кадри

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий облік

Ведення військового обліку — обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Порядок військового обліку до цього часу викликає низку питань у зв’язку з динамічністю законодавства у цій сфері. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних
24637

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
9294

Наказ про стан військового обліку

Складіть наказ про стан військового обліку на підприємстві 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік за зразком від наших експертів.
47399

План роботи з військового обліку на 2024 рік

Складіть план роботи з військового обліку 2024 за зразком. Так зможете відслідковувати обов’язкові заходи з військового обліку, а також упорядкуєте свою роботу.
17619

Відомість до ТЦК про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці

Керівники підприємств мають подавати до ТЦК за місцем знаходження щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах на таких транспортних засобах і техніці.
46526

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді