В Раді хочуть повернути декларування та конкурси для держслужбовців

Законопроєкт передбачає винятки

В Раді хочуть повернути декларування та конкурси для держслужбовцівДо Верховної Ради внесли законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Як подати декларацію про доходи після звільнення

Автори пропонують поновити проведення конкурсів на зайняття посад державних службовців та представників місцевого самоврядування. Також документ передбачає повернення електронного декларування (зокрема, для депутатів, суддів та міністрів).

Ці вимоги закону були скасовані у травні минулого року. Наразі ж у парламенті пропонують, щоб впродовж трьох місяців після затвердження змін представники влади подали декларації про свої статки.

Водночас проєкт закону передбачає винятки для територій, де проводяться бойові дії або які перебувають під окупацією. Тут пропонують і надалі залишити в силі положення, за яким скасовується подача декларацій та призначення на посади держслужби, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств тощо відбувається без конкурсу.

За матеріалами Судово-юридичної газети

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді