Кабмін змінив правила сертифікації педагогів

Педагоги можуть обирати, де складати незалежне тестування

image11

Як табелювати педагогічних працівників

Кабінет міністрів України затвердив зміни до зміни до Положення про сертифікацію педагогічних працівників.

Згідно з урядовою постановою про зміни, за новим порядком до сертифікації допускають педагогічних працівників, які мають стаж педагогічної роботи не менше двох років та на момент реєстрації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи.

Подати документи під час реєстрації для проходження сертифікації можна не лише у паперовому, а й в електронному вигляді (прийматимуть фотокопії або відскановані копії). Крім того, педагогічний працівник під час реєстрації може обрати населений пункт, у якому він бажатиме скласти незалежне тестування. Перелік доступних населених пунктів визначає Міністерство освіти та науки України.

Якщо педпрацівник вже брав участь у сертифікації, але не отримав сертифіката, він має право пройти сертифікацію повторно, але не раніше ніж через рік. 

Зауважимо, правом на проходження сертифікації за рахунок коштів державного бюджету педагогічний працівник може скористатися один раз на три роки.

У Кабміні також додали, що наказом МОНУ від 16 січня 2023 року № 35 затвердили важливі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році. Це зробили, зокрема, з метою заохотити педагогічних працівників, які впроваджують у практику роботи закладів загальної середньої освіти методики компетентнісного навчання та сучасні освітні технології.

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45989

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33674

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді