Держпраці прицільно перевіряє Київську область

Порушення трудового законодавства тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність

Держпраці прицільно перевіряє Київську область

Головні інспектори ГУ Держпраці у Київській області перевірили заклади торгівлі Київщини. Під час перевірки вони виявили 21 працівника, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Як проходять перевірки з праці

У ФОП, який займається підприємницькою діяльністю в магазині, що розташований в селі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області, посадові особи виявили 6 неоформлених працівників.

У ФОП, який реалізує продукти харчування в селі Віта Поштова, Києво-Святошинського району Київської області, посадові особи виявили 8 неоформлених працівників.

Накладання штрафів за порушення у сфері праці

У ФОП, який продає будівельні матеріали в місті Вишневе Київської області, головні держінспектори виявили 7 неоформлених працівників.

За результатами перевірок посадові особи склали акти, вручили приписи, ФОП-ів попередили про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Держпраці нагадує, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

За матеріалами ГУ Держпраці в Київській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
153

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27152

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50827

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35033

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24055

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді