Директор не надає перевірці накази про прийняття — є ризик штрафу у 96 тис грн

Черговий красномовний кейс від Держпраці

Директор не надає перевірці накази про прийняття — є ризик штрафу у 96 тис грн

Під час роз’яснювальних заходів в одному із кіосків з реалізації випічки у Кропивницькому двоє працівників відмовились повідомляти будь-яку інформацію про своє працевлаштування інспекторам Управління. Для того, щоб провести захід контролю, Фахівці з’ясували, що подібний заклад знаходиться в іншому мікрорайоні міста і яке товариство здійснює діяльність в даних кіосках.

Стартували масові спільні перевірки Держпраці та податківців

Інспектори праці виявили, що за місцем діяльності товариства у двох кіосках виконували роботу 2 пекарі та 3 продавці. За інформацією ПФ у товаристві не уклали жодного трудового договору за останні 2 роки. На вимогу інспекторів директор цього товариства не надав у визначений термін необхідних документів:

  • накази на прийом найманих працівників,
  • копії паспортів,
  • трудові договори,
  • повідомлення до податкової служби про прийом на роботу тощо.

Відповідно до Порядку здійснення перевірки інспектори праці мають право безперешкодно ознайомлюватись із будь якими книгами, реєстрами та документами, ведення яких передбачено законодавством.

Порядком передбачено, що вимога інспектора праці до об’єкта відвідування надати для ознайомлення документи або їх копії, витяги із документів, пояснення, доступу до всіх видів приміщень організації робочого місця, внесена в межах повноважень і є обов’язковою для виконання.

Калькулятор штрафів за порушення законодавства про працю

Створення директором цього товариства перешкод є порушенням ст. 259 КзпП в частині державного нагляду та контролю за додержанням законодавтва про працю.

Фахівець Управління Держпраці не зміг виконати свої посадові обов’язки та здійснити перевірку.

Крім того, у зазначеного товариства протягом 2 років вже фіксувались порушення стосовно оформлення трудових відносин, тому підприємство може сплатити штраф 96 тисяч гривень за створення перешкод для проведення перевірки.

За матеріалами Управління Держпраці в Кіровоградській області


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
153

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27152

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50833

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35035

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24061

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді