Нацкомісія зі стандартів державної мови роз’яснила, як записати відео для іспиту для виконання службових обов’язків

Ознайомтесь з поетапним роз'ясненням

Як правильно записати відео під час іспиту?

Усна частина іспиту для виконання службових обов’язків триває до 10 хвилин.

Покрокова інструкція:

1. Натисніть на покликання «Монолог», а далі – «Розпочати обмежений за часом іспит 2.0».

2. Прочитайте завдання, кілька хвилин підготуйтеся до виголошення монологу.

3. Натисніть кнопку «Увімкнути камеру», коли будете готові виголосити монолог. На екрані Ви побачите власне зображення та зможете підготуватися до запису, виконуючи такі правила:

  • ваше обличчя має бути повністю видно;
  • ваші очі мають бути спрямовані на пристрій відеозапису понад 90% від загального часу мовлення;
  • ви не повинні читати текст.

4. Натисніть «Увімкнути запис». Ваше зображення з камери зникне, а на екрані монітора з’явиться лише червона кнопка «Завершити запис». Виголосіть монолог (оптимальна тривалість 2-4 хвилини).

5. Натисніть червону кнопку «Завершити запис», коли закінчите відповідь.

Після успішного завантаження Ви побачите записаний відеофайл і зможете переглянути його. Якщо відеофайл виявиться дуже великим, а з’єднання з інтернетом повільним, то браузер може повідомити, що сторінка не відповідає. Натискайте «Зачекати» (можливо, кілька разів), доки сторінка не передасть файл на сервер.

Записаний файл можна побачити в електронному кабінеті претендента у вкладці «Прогрес» – останнє завдання має бути з покликанням на файл. Це покликання свідчить, що запис вдалося зберегти.

Який документ про володіння державною мовою подавати учаснику конкурсу на держслужбу

❗ Якщо Ви не побачили записаний відеофайл у кінці виконання цього завдання (або в електронному кабінеті), то зверніться відразу до інструктора!

6. Після виконання завдання цієї частини іспиту натисніть угорі кнопку «Завершити іспит», а тоді кнопку «Так, завершити іспит».

☝ Звертаємо увагу, що в системі іспитування наявні елементи комбінованого прокторингу: це дає змогу оцінювати мовленнєві навички претендентів і контролювати дотримання правил доброчесності. Ознаки грубого порушення Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, а саме правил виконання завдань усної частини, є підставою для екзаменаторів оцінити таку відповідь «негативно», виставляючи за всіма критеріями «0».

За матеріалами Національної комісії зі стандартів державної мови

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
160

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27172

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50877

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35074

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24089

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді