На Тернопільщині виявили 28 неоформлених сезонних працівників

Спільні перевірки Держпраці та ДПС тривають

На Тернопільщині виявили 28 неоформлених працівників, які збирали капусту на полі

Посадові особи Управління Держпраці перевірили суб’єкта господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері сільського господарства на території Теребовлянської ОТГ на Тернопільщині.

1 липня стартували масові спільні перевірки Держпраці та ДПС

В ході перевірки інспектори праці виявили та зафіксували засобами фото- та відеозйомки 28 працівників, які збирали капусту на полі площею майже 1 га.

Також під час перевірки з’ясовалося, що місцеві жителі працюють у зазначеного роботодавця упродовж сезону та збирають на полі різні овочі, а саме:

  • огірки,
  • помідори,
  • цибулю,
  • моркву,
  • буряк.

Їхня заробітна плата залежить від норми зібраних за день овочів.

Держпраці назвала типові порушення роботодавців у 2021 році

За використання нелегальної праці до підприємця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. Окрім того, розпорядчим документом його зобов’язали узаконити трудові відносини з усіма працівниками.

Держпраці нагадує, що в разі допуску працівника до роботи без належного трудового оформлення роботодавцю загрожує адміністративна, фінансова та кримінальна відповідальність.

За матеріалами Управління Держпраці в Тернопільській області


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25747

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45963

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33669

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді