Заклади харчування, особливо ті, що користуються попитом, потребують залучення великої кількості працівників, проте власник декларує трудові відносини лише з двома-трьома працівниками.
Стартували масові спільні перевірки Держпраці та податківців
Саме на це і звернули увагу фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області та вирішили провести перевірку у піцерії та їдальні, котрі належать одному з тячівських суб’єктів малого підприємництва. Сумніви представників контролюючого органу виявилися небезпідставними.
Під час проведення перевірки інспектори праці з’ясували, що підприємець залучив до виконання трудових функцій барменів, офіціантів і 18 кухонних працівників, з якими не уклав трудові договори.
Власнику закладів винесли обов’язковий до виконання припис, котрий зобов’язує його оформити належним чином трудові відносини з усіма незадекларованими працівниками. Також підприємцю нагадали, що невиконання припису та вчинення таких порушень повторно протягом двох років з дня виявлення порушення потягне за собою накладення штрафу у 30-ти кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору.
За матеріалами Держпраці
⚡ ТОП-5 консультацій ⚡
- Класифікатор професій
- Відсторонення невакцинованого працівника
- Зразок оформлення наказу за ДСТУ 4163:2020
- Звіт про квоту 2022
- Трудовий договір