Психологічна підтримка на роботі: основні принципи

Держпраці радить запровадити та періодично переглядати таку політику підтримки

Психологічна підтримка на роботі: основні принципиДержпраці наголосила на важливості психосоціальної підтримки працівників під час воєнного стану. У відомстві закликали роботодавців системно впроваджувати таку підтримку, адже психологічне здоров'я працівників покращить їхню продуктивність та ефективність роботи підприємства. 

6 психологічних ефектів, які впливають на нашу поведінку

У відомстві уточнили, що психосоціальна підтримка на робочих місцях має бути прописана у політиці підприємства. Роботодавцеві слід розробити систему дій для забезпечення такої політики — зокрема, йдеться про програму конкретних заходів.

Інструменти психосоціальної підтримки можуть бути включені до загальної політики з програми безпеки та охорони здоров’я на роботі.

Наприклад, принципами взаємодії колективу мають стати:

  • взаємна підтримка;
  • етичніть;
  • конфіденційність;
  • відкритість.

Також слід подбати про ефективну комунікацію та систему оцінювання ефективності політики. За результатами моніторингу можна переглядати підхід раз на пів року або раз на рік.

Дбати про психічне здоров’я особливо важливо в умовах воєнного стану. Держпраці радить роботодавцям звертатися до відомства за додатковою інформацією.

За матеріалами Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45977

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33673

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді