Відпустка культорганізатора закладу освіти: 24 чи 42 календарних дні

Міністерство соціальної політики України вважає, що культорганізатор має право на 24 календарних дні основної щорічної відпустки та до 7 календарних днів щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці

Міністерство соціальної політики України вважає, що культорганізатор має право на 24 календарних дні основної щорічної відпустки та до 7 календарних днів щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці.

Як зазначено в листі Мінсоцполітики від 24.02.2016 № 54/13/116-16, відповідно до частини шостої статті 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів згідно з порядком, затвердженим постановою КМУ від 14.04.1997 № 346 (далі — Порядок № 346).

Однак розділом IV «Вищі навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, професійно-технічні навчальні заклади» додатка до Порядку № 346 культорганізатору не передбачено надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів. Щорічна основна відпустка працівників, не визначених додатком до Порядку № 346, має становити 24 календарних дні.

Окрім того, працівникам з ненормованим робочим днем може надаватися щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором, угодою (п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки).

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Звертаємо увагу, що на думку МОН (лист від 03.11.2015 № 1/11-15887), оскільки оплата праці культорганізатора вищого навчального закладу I-II рівнів акредитації провадиться відповідно до умов оплати праці працівників навчальних закладів, то щорічна основна відпустка працівникам, які займають цю посаду, має надаватися тривалістю 42 календарних дні.

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка за ненормований робочий день

Окрім щорічної основної відпустки, певним категоріям працівників встановлюються ще щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день. Кому надається ця відпустка, скільки днів триває відпустка за ненормований робочий день, чи можливо скористатися такою відпусткою під час воєнного стану, — детально в статті
49020

Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером: розрахуйте тривалість правильно

Майже всі офісні працівники, так звані «білі комірці», працюють із комп’ютером. Як визначити, кому з працівників і якої тривалості слід надавати щорічну додаткову відпустку за роботу на комп’ютері? Чи потрібно проводити атестацію робочих місць за умовами праці? Як вести облік часу, відпрацьованого на комп’ютері? Чи обов’язково, взагалі, надавати працівникам таку відпустку?
98442

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
515753

Наперед використана відпустка: чи стягувати кошти при звільненні

Щорічна основна відпустка — право кожного працівника. Але за використаною наперед відпусткою може слідувати звільнення. Про те, коли можна йти у відпустку та які нюанси тягне за собою надання відпустки наперед, читайте у статті.
24469

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді