Стажування студентів: запис у трудовій книжці

Коли та на підставі чого робити такий запис?

Стажування студентів: запис у трудовій книжціПриймаючи на стажування студентів, потрібно керуватися Порядком укладення договору про стажування, який затвердив уряд. Так само Кабмін затвердив типову форму договору про стажування.

Як оформити стажування студентів

Після укладення договору про стажування роботодавець повинен затвердити індивідуальну програму стажування та видати наказ про проходження стажування, де вказати:

  • термін і місце проходження;
  • професію або спеціальність стажиста;
  • режим стажування;
  • керівника стажиста.

Власне цей наказ і є підставою для внесення до трудової книжки студента запису про проходження стажування. Якщо в особи немає трудової книжки, її потрібно оформити відповідно до вимог законодавства — на вимогу працівника (згідно з ст. 29 Закону України «Про зайнятість населення»).

У трудовій книжці також слід зазначити посаду, період і місце проходження стажування, і спеціальність чи професію. 

Згідно з вимогами Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, запис про стажування потрібно внести впродовж тижня з дня прийняття на стажування.

Зауважте:інформація про стажування вноситься до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Стажування для студентів: як оформити

Стажування студентів на підприємстві — це можливість здобути практичний досвід за майбутньою професією. Які особливості оформлення стажування, укладення договору та оплати необхідно знати кадровику й роботодавцю, роз’яснюємо у статті.
6830

Стажування на робочому місці до оформлення трудових відносин — не правомірно

Нині на ринку праці нерідко трапляється, що роботодавець, щоб застрахувати себе від небажаних наслідків, проводить стажування працівників перед оформленням на роботу. Проте це — не правомірно. Є законний шлях перевірити, чи відповідає працівник займаній посаді.
74040

Стажування та допуск до роботи підвищеної небезпеки

Стажування — це набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов’язків на робочому місці організації після теоретичної підготовки до початку самостійної роботи під безпосереднім керівництвом досвідченого фахівця.
26873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді