4 вектори покращення для професійного розвитку медпрацівників

Кабмін впроваджує зміни в системі

 4 вектори покращення для професійного розвитку медпрацівників

Міністерство охорони здоров'я ініціювало зміни в системі безперервного професійного розвитку. Зокрема, уряд підтримав впровадження нової електронної системи, яка має зробити навчання більш комфортним та менш ресурсозатратним.

Розраховуємо заробітну плату керівника закладу охорони здоров’я — лікаря

У МОЗ назвали ключові пункти, які будуть реалізовані завдяки змінам:

  1. автоматизоване отримання та збереження інформації, взаємодія з державними реєстрами тощо;
  2. залучення нових груп працівників сфери охорони здоров’я до системи безперервного професійного розвитку (фармацевти, медичні сестри/брати, працівники з вищою немедичною освітою, які працюють у галузі охорони здоров’я, фахівці з реабілітації тощо);
  3. розширення можливостей для розвитку через нові формати заходів (йдеться про «групи рівних» — можливість систематично навчатися у групі з рівними за посадою колегами, що сприятиме взаємному обміну досвідом щодо складних клінічних випадків);
  4. встановлення вимог щодо структури та змісту навчальних програм задля підвищення їх якості.

Крім того, цифровізація буде корисною під час подання апеляцій щодо відмови у реєстрації. 

Як результат, у МОЗ сподіваються на загальне підвищення рівня надання медичної, фармацевтичної та реабілітаційної допомоги.

За матеріалами Кабінету Міністрів України 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як мотивувати себе на роботу, коли працювати зовсім не хочеться

Стреси, втома, брак вітаміну D та інші природні фактори нерідко призводять до емоційних та нерозважливих вчинків. Чому не варто думати про звільнення, як підтримати себе та вмотивувати на роботу, — розкриємо секрети у статті.
2371

Від секретаря до інспектора з кадрів: розпочніть кар’єру в управлінні персоналом

Замислюєтеся про подальшу кар’єру? Один із варіантів — служба персоналу. Дізнайтеся топ-5 напрямків роботи інспектора з кадрів і скористайтеся конкретними порадами щодо здобуття нової посади.
2534

Мозговой штурм: система правил для принятия решения

Мозговой штурм известен еще со времен средневековых пиратов: оказавшись в сложной ситуации, они собирались на палубе корабля для оперативного поиска нужного решения. Своими идеями делился каждый, невзирая на звания и возраст. Так почему бы это древнее морское «ноу-хау» не использовать в современных условиях?
1016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді