Компенсація відпустки на дітей при звільненні: чи потрібна довідка від чоловіка чи дружини? Відповідає експерт

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Пояснення надала керівник експертної групи «Експертус Кадри» Ольга Догадіна

Компенсація відпустки на дітей при звільненні: чи потрібна довідка від сімейного партнера? Відповідає експертДодаткову відпустку працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, надають одному з батьків (ч. 1 ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР). Оскільки право на відпустку на дітей має один із батьків, то й на компенсацію при звільненні має право також один із них.

Чи компенсувати відпустку на дітей за відсутності довідки від другого з подружжя

Для того щоб отримати при звільненні компенсацію за невикористану відпустку на дітей, працівник повинен надати довідку, що другий із батьків не скористався правом на цю відпустку. 

Якщо під час виплати грошової компенсації виникне конфлікт, працівник може оскаржувати дії роботодавця. 

Компенсація відпустки на дітей при звільненні: чи потрібна довідка від сімейного партнера? Відповідає експертЯк уникнути претензій під час виплати грошової компенсації за відпустку на дітей

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Усе про відпустки: спецпідбірка для кадровика

З початком відпускної кампанії як у кадровиків та бухгалтерії, так і у працівників виникає немало запитань щодо відпусток, зокрема, про особливості їх надання під час воєнного стану. Відповідні на запитання знайдете в спеціальній підбірці про відпустки
46543

Відпустка одинокій матері

Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
78006

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді