Коли продовжать воєнний стан та мобілізацію

Законопроєкти зареєструють у ВРУ у найближчі дні

image10
Воєнний стан

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що у найближчі дні Президент Володимир Зеленський направить на розгляд ВРУ проєкти законів, щоб продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації. Скоріш за все Президент запропонує продовжити їх строк на наступні 90 днів, — до 14 лютого 2024 року.

Нагадаємо, під час воєнного стану норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ мають пріоритет над КЗпП.

Ми вже оновлюємо таблиці з нормами тривалості робочого часу на 2023 та 2024 роки. Щоб вам не коригувати календарі щоразу, коли дію воєнного стану продовжують, ми одразу врахуємо, що святкові та неробочі дні протягом року вважаються звичайними днями. Тоді оновити календар доведеться лише один раз — коли воєнний стан скасують. І ми зробимо це з радістю!

Ірина Матійко

За матеріалами телеграм-каналу народного депутата Ярослава Железняка

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2158

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді