Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»: термін дії

Підкажемо, як довго діятимуть відповідні законодавчі положення

Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»: термін діїЗакон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» почав діяти 24 березня 2022 року. Його дія продовжуватиметься до кінця воєнного стану.

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан, своєю чергою, запровадив Закон України «Про правовий режим воєнного стану».

Таким чином, закон про трудові відносини в умовах воєнного стану діятиме аж до припинення або скасування останнього.

Водночас дія певних положень документа залежить від інших обставин. Так, йдеться про ч. 4 ст. 13 та ст. 15 Закону, де йдеться про відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України. Згідно з законодавством, таке відшкодування здійснюється за рахунок коштів держави-агресора, а також коштів, отриманих з/від відповідних фондів на відновлення України, у тому числі міжнародних, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги, інших джерел, передбачених законодавством.

Ці положення втратять чинність з моменту завершення відшкодування.

За матеріалами Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2158

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді