НАДС повідомляє про проблеми великих черг на складання іспитів на рівень володіння державною мовою

НАДС закликає якомога швидше вирішити існуючі проблеми

НАДС: потрібно вирішити проблеми великих черг на складання іспитів на рівень володіння державною мовою

НАДС закликає докласти всіх зусиль для вирішення проблеми великих черг на складання іспитів на рівень володіння державною мовою та отримання сертифікатів. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина під час засідання Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Який документ засвідчує рівень володіння мовою

Зважаючи на брак вільних місць у центрах іспитування у Києві, Наталія Алюшина запропонувала використовувати для іспитів приміщення оновленого Центру оцінювання кандидатів на зайняття посад держслужби НАДС: зараз там створено 85 місць, оснащених сучасним мультимедійним обладнанням.

"Нещодавно ми відкрили оновлений Центр оцінювання, який має усі необхідні технічні можливості. Ми пропонуємо використовувати цю локацію з усіма її потужностями також для іспитів на визначення рівня володіння державною мовою. Вважаю недоречною ідею створення нової спеціальної установи для цих цілей. Це – надмірні додаткові обтяження на державний бюджет, яких треба уникати", — зазначила Голова НАДС.

Під час засідання Комітету Наталія Алюшина наголосила, що залишається відкритим питання щодо необхідності сертифікатів про рівень володіння державною мовою для переведення держслужбовців на іншу посаду.

Уряд змінив Порядок проведення іспитів на рівень володіння державною мовою

«На сьогодні така процедура переведення є різною в кожному державному органі. Десь вимагають складати іспит і стояти в черзі за сертифікатом, а в інших відомствах переводять без проблем. Наше завдання – урегулювати та максимально організувати цей процес. Маємо заохочувати службове просування на основі професійних досягнень та компетентностей. Потрібно уникати зайвої бюрократії», – зазначила Наталія Алюшина.

За матеріалами НАДС

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516445

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
179

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27367

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51717

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35411

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді