Правовий режим Дія Сiті розпочав свою роботу

Нова форма повідомлення у податкову враховує інформацію резидентів Дія Сіті про укладені гіг-контракти

Правовий режим Дія Сiті розпочав свою роботу

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив 8 лютого 2022 року під час Diia Summit, що правовий режим Дія Сiті розпочав свою роботу.

Одним із перших резидентів Дія Ciті стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut. Компанія представлена в 36 країнах світу та є найдорожчим стартапом Великої Британії.

Як приймати на роботу➤ Алгоритм з підказками

«‎Ми зберегли рівень оподаткування ФОП, який роками стимулював розвиток IT в Україні. Для цього взяли глобальну та апробовану в інших країнах модель гіг-економіки та гіг-воркерів. Це проміжна модель між співробітником та незалежним контрактором. Вона зрозуміла глобальному бізнесу, легальна з точки зору українського законодавства і прозора для інвесторів»‎, — зазначила керівник Проектного офісу Дія Ciті Наталя Денікеєва.

Нагадаємо, що законодавці ввели спеціальний правовий режим Дія Сіті для ІТ-галузі з 17 серпня 2021 року. Спеціальний правовий та податковий простір Дія Сіті дає змогу наймати працівників за гіг-контрактами.

Консультація експерта Експертус: Кадри Олени Петровської допоможе кадровику IT-компанії:

правильно оформити гіг-контракт;

вчасно повідомити ДПС про початок виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом;

забезпечити гіг-спеціалісту трудові гарантії.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16390

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163816

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1378

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді