Коли вводити в дію штатний розпис держоргану, що провів класифікацію посад держслужби, — роз’яснює НАДС

Якщо результати класифікації посад погодило НАДС, вводьте в дію штатний розпис датою, коли затвердили результати класифікації

Коли вводити в дію штатний розпис держоргану, що провів класифікацію посад держслужби, — роз’яснює НАДС Як скласти і затвердити штатний розпис

У 2024 році умови оплати праці держслужбовців встановлює розділ «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-IХ (далі — Закон № 3460). Оплачуватимуть працю держслужбовців на основі класифікації посад (п. 10 розд. «Прикінцеві положення» Закону № 3460).

Докладно у новині — Як держорганам класифікувати посади.

Якщо результати класифікації посад держоргану погодили у 2023 році, на думку НАДС, штатний розпис цей держорган може ввести в дію з 1 січня 2024 року (роз’яснення НАДС «Щодо введення в дію у 2024 році штатного розпису державного органу, який провів класифікацію посад державної служби» від 27.02.2024 № 180-р/з).

За останнім етапом класифікації посад НАДС опрацьовує, узагальнює та погоджує результати класифікації, проводить перевірку та аналізує подані документи. Якщо виявляє факти невідповідності, — повідомляє держорган про необхідність доопрацювати відомості протягом п’яти робочих днів. Якщо таке повідомлення не надійде держоргану протягом 30 днів — вважають, що результати класифікації погодили.

Датою введення в дію штатного розпису може бути дата, коли затвердили результати класифікації посад, що погодили в НАДС. Датою, коли затвердили результати класифікації посад держоргану можна вважати дату реєстрації листа держоргану, яким надсилали відомості класифікації посад державної служби до НАДС, щоб результати класифікації погодили.

Класифікацію посад в державному органі проводять на підставі наказу керівника держслужби (п. 5 Алгоритму проведення класифікації посад державної служби в умовах воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 23.10.2023 № 1109).

Якщо класифікацію посад проводять повторно, у наказі зазначають кількість посад, що планують ввести до нової структури та / або штатного розпису держоргану або до яких передбачають зміни.

Введення в дію штатного розпису за результатами повторної класифікації посад має відбуватися з дати, коли затвердили та погодили в НАДС результати повторної класифікації посад.

Коли вводити в дію штатний розпис держоргану, що провів класифікацію посад держслужби, — роз’яснює НАДСЧитайте також: Держслужбовцям змінили форму штатного розпису

Ірина Матійко

За матеріалами НАДС

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про внесення змін до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати: зразок

Із 1 квітня 2024 року мінімальна зарплата в Україні зросте. Якщо через зміну рівня МЗП вашому підприємству необхідно оновити штатний розпис, скористайтеся прикладом наказу про зміни до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати.
82460

Штатний розпис 2024

Штатний розпис 2024 — це обов’язковий локальний акт. Але законодавство не регулює алгоритм його складення. У матеріалі — інструкції від експертів, які заощадять час та убезпечать від штрафонебезпечних помилок.
24566

Наказ про затвердження штатного розпису 2024

Якщо ви уже розробили штатний розпис на 2024 рік, час ввести його у дію наказом. Зразок наказу про затвердження і введення в дію штатного розпису 2024 знайдете в статті.
13324

Як оформити витяг зі штатного розпису

Щоб оформити витяг, керуйтеся нормами пункту 12 глави 10 розділу ІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, що затвердив Мін’юст наказом від 18.06.2015 № 1000/5
15851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді