Комітет ВРУ схвалив законопроєкт про дерегуляцію трудових відносин

Теми:
Врахували 457 пропозицій та поправок народних депутатів

Комітет ВРУ схвалив законопроєкт про дерегуляцію трудових відносин

Нагадаємо, що 21 вересня 2021 року Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» від 16.04.2021 № 5388 (далі — Законопроєкт № 5388).

Як працювати за Законом про трудові відносини в умовах воєнного стану

Основні положення Законопроєкту № 5388 стосуються процедури укладання строкових трудових договорів та випробування при прийнятті на роботу, зменшення кількості обов’язкових кадрових документів та імплементації положень актів законодавства Європейського Союзу. Відповідних змін зазнають КЗпП, Закони України «Про охорону праці», «Про відпустки», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів провів засідання 06 квітня 2022 року.

Під час розгляду документа Секретар Комітету, голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Микола Бабенко зазначив, що усі сторони соціального діалогу та органи державної влади досягли компромісу та узгодили остаточну редакцію Законопроєкту № 5388.

За результатами засідання Комітет прийняв рішення схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів, внести порівняльну таблицю на розгляд ВРУ та рекомендувати парламенту ухвалити Законопроєкт № 5388 у другому читанні та в цілому як Закон.

Олена Петровська,

уксперт Експертус Кадри,

за матеріалами ВРУ

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Передплатіть зі знижкою 50% на пів року журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Відновлюємо економіку України разом ????????

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді