Як бути з кадровими, бухгалтерськими та іншими документами у разі загрози захоплення населеного пункту агресором?

Врахуйте алгоритми від юриста

Як бути з кадровими, бухгалтерськими та іншими документами у разі загрози захоплення населеного пункту агресором?

Відкритий вебінар для кадровиків 20.04.2022

Майже два місяці Україна захищається від збройної агресії рф. Ворог захоплює населені пункти разом з інфраструктурою та місцевим населенням. До рук агресора потрапляють як стратегічні об’єкти, безперервна діяльність яких забезпечує життя в Україні, так і різні підприємства, організації та установи у тому числі й державні.

Найбільшою цінністю є людське життя, водночас реалії війни диктують алгоритм дій для суб’єктів господарювання і щодо майна.

Ключові алгоритми роз’яснила головний юрист Сарненського бюро правової допомоги Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Олешкевич, взявши за основу рекомендації Національного агентства України з питань державної служби щодо дій керівників державної служби, служб управління персоналом та інших державних службовців у разі захоплення населеного пункту та/або державного органу чи безпосередньої загрози його захоплення від 17 березня 2022 року.

Документи з основного виду діяльності та персональні дані працівників

Першочергово необхідно спробувати вжити заходів щодо збереження документації з основного виду діяльності підприємства та персональних даних працівників. За можливості, слід вивезти документи у безпечне місце. Якщо така можливість відсутня – забезпечити їх зберігання у зачинених сейфах в приміщенні суб’єкта господарювання або в укриттях цих приміщень.

Увага! За наявності потенційної загрози життю чи здоров’ю людей, що пов’язана з вивезенням таких документів, – документи лишіть у приміщенні. За можливості, приміщення доцільно передати під охорону.

Як бути з кадровими, бухгалтерськими та іншими документами у разі загрози захоплення населеного пункту агресором?
ОЛЬГА ДОГАДІНА,керівник групи експертів Експертус Кадри
На час воєнного стану змінилися правила застосування законодавства про працю. Як організувати роботу з урахуванням обмежень, які запровадив Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»?

Документи з обмежений доступом

На думку Ю. Олешкевич, підприємства, установи та організації, що провадять діяльність, пов’язану з державною таємницею, повинні знищити документи, які містять державну таємницю та інші документи з обмеженим доступом.

При такому знищенні необхідні оформити відповідні акти, дотримуючись вимог нормативно-правових актів, які це регулюють. Водночас матеріали з основної діяльності знищувати не потрібно, передбачаючи можливість повернення населеного пункту під контроль органів влади України або подальшу передачу

Інформацією з серверів та ПК

Слід заздалегідь скопіювати вміст серверів та необхідну інформацію з персональних комп’ютерів працівників на переносні носії та обов’язково, за першої можливості, вивезти їх. Перед тим, як залишити приміщення, необхідно унеможливити доступ із технічних засобів до реєстрів.

На територіях, що розташовані в близько до районів ведення бойових дій, керівникам слід вжити заходів з оцифрування матеріалів з основної діяльності та підготувати до перевезення сервери з кадровою, бухгалтерською інформацією або інші переносні носії з відповідною інформацією. За першої можливості необхідно вивезти переносні носії з копіями матеріалів, а також з кадровою та бухгалтерською інформацією,

Якщо такої можливості немає, вжити заходи щодо заміни особистих паролів доступу до всіх електронних ресурсів (автоматизованих робочих місць), включаючи пароль доступу до електронної пошти.

КЕП та печатки

Для запобігання несанкціонованого використання КЕП або печатки – змініть пароль доступу, а в разі гострої потреби – скасуйте сертифікат. Важливо пам'ятати! Скасований сертифікат відновленню не підлягає.

Засоби кваліфікованого електронного підпису (захищені носії ключової інформації) та файлові носії електронного підпису (флеш накопичувачі) з електронними підписами працівників та/або печаткою необхідно вивезти або забезпечити їх схоронність, у разі неможливості – знищити.

Трудові книжки працівників

Необхідно забезпечити схоронність та/або вивезення особових справ і трудових книжок. За можливості, трудові книжки роздати працівникам «під підпис».

Службові посвідчення та перепустки (в разі їх наявності), а також їх незаповнені бланки, за можливості, необхідно вивезти або знищити.

Юлія Олешкевич закцентовує, що окрім усіх вищезгаданих рекомендацій, керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності та державних органів, необхідно максимально намагатися зберегти командний дух працівників та надавати всебічну моральну і не тільки підтримку! Адже в єдності – наша сила!

Джерело: Безоплатна правова допомога

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Передплатіть зі знижкою 50% на пів року журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Відновлюємо економіку України разом ????????

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Порядок передавання справ до архіву

У статті описаний порядок передавання документів (справ) до архіву підприємства структурним підрозділом цього підприємства — відділом кадрів
64900

Журнал реєстрації трудових договорів: бланк та зразок заповнення

Журнал реєстрації трудових договорів належить до реєстраційно-облікових форм тривалого строку зберігання — 75 років. Бланк журналу реєстрації трудових договорів на підприємстві та для ФОПа знайдете у статті. Залишається лише скачати.
32950

Зберігаємо справи з документами у 2019 році

З початком року — нові справи з документами, як потребують належного зберігання. Один зі способів — формувати справи у звичайних теках. Розказуємо, як правильно оформлювати такі теки
3188

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді