Відпустка освітянам під час воєнного стану, — роз’яснення МОН

У мирний час освітяни мають щорічну основну відпустку подовженої тривалості. Чи втрачають право освітяни на тривалішу відпустку через воєнний стан? Чи можуть відпустку на дітей?

Відпустка освітянам під час воєнного стану, — роз’яснення МОН

Відпустка під час воєнного стану: обмеження та додаткові можливості

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що відповідно до статті 12 Закону № 2136 у період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні.

МОН звертає увагу, що подовжена тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних працівників закладів освіти не скасовується, а лише обмежується на період дії воєнного стану.

Надання невикористаних у період дії воєнного стану днів щорічної відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Увага! Закон № 2136 не забороняє у період дії воєнного стану надавати працівникам, які мають дітей, додаткову відпустку, передбачену статтею 19 Закону України «Про відпустки».

Джерело: Профспілка працівників освіти і науки України

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50%

журнал «Кадровик-01»

або експертно-правову

систему «Експертус Кадри»

чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером: розрахуйте тривалість правильно

Майже всі офісні працівники, так звані «білі комірці», працюють із комп’ютером. Як визначити, кому з працівників і якої тривалості слід надавати щорічну додаткову відпустку за роботу на комп’ютері? Чи потрібно проводити атестацію робочих місць за умовами праці? Як вести облік часу, відпрацьованого на комп’ютері? Чи обов’язково, взагалі, надавати працівникам таку відпустку?
98442

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62497

Тривалість щорічної основної відпустки після відпустки для догляду за дитиною

До кадровиків звернулась працівниця, яка щойно приступила до роботи після відпустки по догляду за дитиною, з проханням роз’яснити скільки невикористаних днів щорічної відпустки у неї залишилося до «декрету» і чому саме стільки? Щоб відповісти на ці запитання кадровик має знати, які саме періоди зараховують до стажу роботи, що дає право на отримання щорічної відпустки, та правильно розрахувати кількість днів невикористаної відпустки.
68204

Оформлення наказу про відпустку на Свято першого дзвоника 2024

Працівник хоче взяти відгул 1 вересня (цьогоріч Свято першого дзвоника припадає на 2 вересня) — дитина йде до школи. Директор не заперечує. Як оформити відпустку матері першокласника? Є варіанти: надати щорічну відпустку або відпустку без збереження зарплати
18320

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді