Оформлюємо практикантів: чи потрібно повідомляти податкову?

Дізнайтесь, на підставі якого договору відбувається виробнича практика студентів

Оформлюємо практикантів: чи потрібно повідомляти податкову?

Договір про проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів роботодавці укладають з самими такими закладами. 

Чи подавати повідомлення в податкову про практику учнів ПТУ та студентів ЗВО

У Держпраці наголосили, що в такій ситуації з практикантами не виникає трудових відносин. Відповідно, з самими учнями не укладають трудові договори. Як наслідок, повідомлення про прийняття працівника на роботу до Державної податкової служби також не потрібно подавати.

Що ж до оплати праці практикантів, то вона відбувається відповідно до укладених договорів про навчально-виробничу практику. Оплачують в такому разі фактично виконану роботу. 

Кошти надходять на рахунок закладу профтехосвіти, де їх розподіляють: одну половину отримують учні, а другу — використовують для потреб закладу освіти.

За інформацією Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Характеристика студента за результатами практики

Практика студентів є частиною процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Після її закінчення організація — база практики зобов’язана дати характеристику на кожного студента-практиканта, в якій оцінити якість підготовленого ним звіту.
140589

Проходження практики на підприємстві: які документи слід оформити

Невід’ємною частиною навчального процесу у вишах є проходження виробничої практики на підприємстві. Бази практики (підприємства, що приймають практикантів) мають забезпечити належні умови для проходження практики на підприємстві та оформити усі необхідні документи. Обов’язок з оформлення частково покладається на плечі кадровику. Що та як слід оформити, розказуємо у статті.
19771

Проходження практики на підприємстві: види, умови та звітування

У вищих навчальних закладах (далі — виші або ВНЗ) обов’язковою умовою є проведення для студентів практики. Оскільки для підготовки висококваліфікованих спеціалістів недостатньо надати їм у процесі навчання лише теоретичні знання. Потрібно також, щоб вони отримали і практичні навички, необхідні для їх майбутньої професії.
32791

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді