Оформлюємо практикантів: чи потрібно повідомляти податкову?

Дізнайтесь, на підставі якого договору відбувається виробнича практика студентів

Оформлюємо практикантів: чи потрібно повідомляти податкову?

Договір про проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів роботодавці укладають з самими такими закладами. 

Чи подавати повідомлення в податкову про практику учнів ПТУ та студентів ЗВО

У Держпраці наголосили, що в такій ситуації з практикантами не виникає трудових відносин. Відповідно, з самими учнями не укладають трудові договори. Як наслідок, повідомлення про прийняття працівника на роботу до Державної податкової служби також не потрібно подавати.

Що ж до оплати праці практикантів, то вона відбувається відповідно до укладених договорів про навчально-виробничу практику. Оплачують в такому разі фактично виконану роботу. 

Кошти надходять на рахунок закладу профтехосвіти, де їх розподіляють: одну половину отримують учні, а другу — використовують для потреб закладу освіти.

За інформацією Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Відпустки — 2024», який відбудеться 20 червня. Спікер — шеф-редактор Експертус Кадри Ірина Житкова

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Відпустки — 2024

шеф-редактор Експертус Кадри

Статті за темою

Усі статті за темою

Характеристика студента за результатами практики

Практика студентів є частиною процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Після її закінчення організація — база практики зобов’язана дати характеристику на кожного студента-практиканта, в якій оцінити якість підготовленого ним звіту.
139845

Проходження практики на підприємстві: які документи слід оформити

Невід’ємною частиною навчального процесу у вишах є проходження виробничої практики на підприємстві. Бази практики (підприємства, що приймають практикантів) мають забезпечити належні умови для проходження практики на підприємстві та оформити усі необхідні документи. Обов’язок з оформлення частково покладається на плечі кадровику. Що та як слід оформити, розказуємо у статті.
19554

Проходження практики на підприємстві: види, умови та звітування

У вищих навчальних закладах (далі — виші або ВНЗ) обов’язковою умовою є проведення для студентів практики. Оскільки для підготовки висококваліфікованих спеціалістів недостатньо надати їм у процесі навчання лише теоретичні знання. Потрібно також, щоб вони отримали і практичні навички, необхідні для їх майбутньої професії.
32762

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді