Коли військово-обліковий документ в електронній формі вважатимуть недійсним

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
КМУ вніс зміни до порядку оформлення та видачі військово-облікового документа

Коли військово-обліковий документ в електронній формі вважатимуть недійсним

QR-код військово-облікового документа вже у Резерв+

КМУ постановою від 18.06.2024 № 721 вніс зміни до Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 16.05.2024 № 559.

Зокрема, військово-обліковий документ в електронній формі вважатимуть недійсним у разі, коли відомості про:

  • прізвище;
  • власне ім’я (усі власні імена);
  • по батькові;
  • дату народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);
  • наявність відстрочки від проходження базової військової служби для призовників або відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (бронювання) для військовозобов’язаних та резервістів;
  • виконання військового обов’язку (категорія обліку);
  • військовий облік (вид обліку та територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому перебуває на обліку);
  • звернення або надсилання до Національної поліції повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення

на момент зчитування не відповідають відомостям, що містить Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Також визначили, що військово-обліковий документ в електронній формі можна роздрукувати:

  • особисто з електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста;
  • звернутися до адміністратора центру надання адміністративних послуг.

У такому випадку військово-обліковий документ повинен містити QR-код, придатний для зчитування.

Строк дії військово-облікового документа в електронній формі становить не більше одного року з дати його, коли його сформували. Він не може перевищувати строк дії відстрочки від проходження базової військової служби для призовників або відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (бронювання) для військовозобов’язаних та резервістів.

Людмила Герега

За інформацією КМУ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
644

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
58759

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63238

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді