Змінили вид відправлення поштою повістки та наказу про оповіщення

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
Працівникам, яких немає на роботі, надсилатимемо рекомендоване поштове відправлення з описом вкладення та повідомленням про вручення

Змінили вид відправлення поштою повістки та наказу про оповіщення

Новий «мобілізаційний» закон — огляд змін

КМУ постановою «Про внесення змін щодо окремих питань оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 25.06.2024 № 747 вніс зміни до:

  • Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487;
  • Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою КМУ від 16.05.2024 № 560;
  • Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою КМУ від 05.03.2009 № 270.

Визначили, що повістки та накази про оповіщення  працівникам, які працюють дистанційно або надомно, у період їх тимчасової непрацездатності, відпустки або відрядження, надсилають рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.

До змін, щоб оповістити призовників, військовозобов’язаних та резервістів про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники державних органів, органів місцевого самоврядування та підприємств — видавали та ознайомлювали з наказом, під їх особистий підпис та/або рекомендованим поштовим відправленням, поштовим відправленням з оголошеною цінністю з описом вкладення.

Повістку вважають такою, що вручили, у день:

  • коли особа отримала поштове відправлення, що підтверджує інформація від поштового оператора;
  • коли у поштовому повідомленні проставили відмітку про відмову отримати поштове відправлення або про відсутність особи за адресою місця проживання (роботи, навчання), якщо особа не повідомила про іншу свою адресу;
  • що зазначили у розписці до повістки, в якій особа проставила підпис, або у день, коли склали у довільній формі акт про відмову особи отримати повістку під особистий підпис (за підписом осіб, які мали намір вручити повістку).

Людмила Герега

За інформацією КМУ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
99336

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
77838

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24273

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10115

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді