Кого із державних службовців преміюють за результатами щорічного оцінювання, — роз’яснює НАДС

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
Премію встановлюють лише при відмінній оцінці

НАДС оприлюднило роз’яснення «Щодо встановлення премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності у 2024 році» від 18.09.2024 № 182-р/з. 

На думку НАДС, премію за результатами щорічного оцінювання службової діяльності у 2024 році встановлюють державним службовцям, які отримали відмінну оцінку. 

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) регламентує, що державний службовець має право на оплату праці залежно від займаної посади, результатів службової діяльності, стажу державної служби, рангу та умов контракту про проходження державної служби (у разі укладення). 

За результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності державним службовцям можуть встановлювати премії.  

Відповідно до частини п’ятої статті 44 Закону № 889 за результатами оцінювання службової діяльності державного службовця йому виставляють негативну, позитивну aбo відмінну оцінку. 

Державні службовці, які отримали відмінні оцінки за результатами оцінювання службової діяльності, підлягають преміюванню. 

Фонд преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності державний орган визначає самостійно в межах річного фонду преміювання державного органу. 

Людмила Герега 

За інформацією НАДС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25813

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46293

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33778

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22694

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді