Відповідальність за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів

Що загрожуватиме за порушення закону

Відповідальність за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів

За порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів та обмежень щодо запобігання корупції особа може бути притягнута до адміністративної та дисциплінарної відповідальності.

Адміністративна відповідальність запорушення усфері праці. Шпаргалка

В окремих випадках вчинення дій або прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів може містити ознаки складу корупційного кримінального правопорушення (ст. 45 ККУ).

Ознаки конфлікту інтересів у складі кримінального правопорушення: використання влади та службового становища всупереч інтересам служби, одержання неправомірної вигоди.

Адміністративна відповідальність передбачена за порушення окремих вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст. 1727 КУпАП):

  • за неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів, — штраф від 1700 до 3400 грн;

  • вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, — штраф від 3400 до 6800 грн;

  • будь-яка із вищевказаних дій, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, — штраф від 6800 до 13600 гривень з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Дисциплінарна відповідальність передбачена за:

  • неповідомлення особою керівника про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів;

  • невжиття керівником заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів у підлеглого;

  • непередачу в управління корпоративних прав чи порушення особою строків такої передачі, неповідомлення чи порушення строку повідомлення НАЗК про таку передачу, ненадання до НАЗК нотаріально завіреної копії договору про таку передачу.

За інформацією

Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
165

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27205

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51059

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35123

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24136

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді