Підпис працівника на документах з кадрових питань

Які правила ознайомлення з документацією

Підпис працівника на документах з кадрових питань

Підпис працівника обов’язковий на всіх розпорядчих документах з кадрових питань згідно із ст. 29 Кодексу законів про працю України.

Відповіді на чотири запитання про електронний документообіг

До початку роботи роботодавець зобов’язаний в узгоджений із працівником спосіб поінформувати працівника про місце роботи, посаду та перелік обов’язків, дату початку виконання роботи, робоче місце, права та обов’язки, умови праці, наявність небезпечних і шкідливих виробничих факторів, правила внутрішнього трудового розпорядку, проходження інструктажу з охорони праці, організацію професійного навчання працівників, тривалість відпустки, умови та розмір оплати праці, процедуру та строки попередження про припинення трудового договору.

З розпорядчим документом з кадрових питань обов’язково ознайомлюють згаданих у ньому осіб, з їхнім підписом та зазначенням дати ознайомлення.

Ознайомлення працівників з наказами  та іншими документами роботодавця щодо їхніх прав та обов’язків допускається з використанням засобів електронних комунікацій з накладенням удосконаленого електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису (ч. 3 ст. 29 КЗпП).

За інформацією

Федерації професійних спілок України

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Електронні документи поступово витісняють паперові та все частіше використовуються у діяльності працівників кадрової служби. Однак, на сьогодні виникає низка питань щодо їх оформлення: як зробити електронний підпис, як накласти електронний підпис на документ, яку юридичну силу має документ, підписаний електронним цифровим підписом. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства.
4713

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
26650

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3715

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді