Відпустка з наступним звільненням

Автор
шеф-редактор Експертус Кадри
Як написати заяву

Працівник, що збирається звільнятись, може попросити щорічну відпустку, після якої одразу звільниться. В такому разі працівник може в одній заяві висловити прохання про надання відпустки та про звільнення.

Текст заяви про надання відпустки з наступним звільненням: зразок

Якщо працівник напише лише заяву про щорічну відпустку поза графіком, роботодавець має право відмовити.

На практиці працівники заздалегідь запитують у кадровика, скільки днів щорічної відпустки у них залишилося, щоб спланувати дату звільнення.

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Розраховуємо залишок відпусток наприкінці року

Для того щоб спланувати на майбутній рік графік відпусток, насамперед слід визначити залишок невикористаної відпустки за поточний, а можливо — і за попередні роки. Щоб не розгубитися в розрахунках користуйтеся довідкою про залишок відпустки. Що має містити довідка про залишок відпустки та як виглядає формула розрахунку днів відпустки — у статті.
17268

Заява на відпустку: зразок

«Як написати заяву на відпустку», — слова, які кадровик чує при оформленні щорічної основної відпустки, відпустки при народженні, для догляду за дитиною, за власний рахунок тощо. Щоб зекономити ваш час, ми зібрали зразки заяв на відпуску 2024 в одній статті. Користуйтесь та поповнюйте скарбничку бланків кадровика.
508091

Компенсація за невикористану відпустку при звільненні та заміна за бажанням працівника

Компенсація відпустки при звільненні — право працівників. Читайте у статті: що таке відпускні при звільненні; як розрахувати кількість днів компенсації за невикористану відпустку; коли можлива заміна відпустки грошовою компенсацією; чи законна грошова компенсація за невикористану відпустку без звільнення; як нараховується компенсація за невикористану відпустку?
189931

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
518037

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді