Строки внесення запису про прийняття на роботу

1757

Запитання

Чи можна внести до трудової книжки запис про прийняття на роботу в перший робочий день?

Відповідь

Зразки записів у трудовій книжці

Відповідно до Кодексу законів про працю України трудові книжки ведуть на всіх працівників, які працюють понад п’ять днів.

У перший робочий день нового працівника робимо запис тільки у Книзі обліку руху трудових книжок і вкладишів до них.

Приклад

На другий-третій день роботи працівник передумав працювати в організації. Домовилася з роботодавцем про звільнення за угодою сторін. У такому випадку він може пред’явити претензії до кадровика, а саме, що:

  • він не хотів мати запис у трудовій;
  • кадровик порушив норми Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.

Тож робити запис про працевлаштування у трудовій книзі в перший робочий день — не потрібно. Це — помилка.


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121320

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
56740

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
34044

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41850

Зразок листа про отримання трудової книжки

Якщо працівник не прийшов до відділу кадрів у день звільнення і його трудову книжку зберігає роботодавець, необхідно надіслати йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки. Щоб полегшити й прискорити собі роботу, скористайтеся зразком листа про необхідність отримання трудової книжки від Експертус Кадри.
66669