Робоче місце в іншому місті: оформлення

483
Автор
порталу «Кадровик-01»

Запитання

Працівник буде виконувати роботу в іншому населеному пункті (там немає філії і жодного іншого підрозділу). Як визначити робоче місце?

Відповідь

Визначте робоче місце працівника до початку роботи у трудовому договорі (п. 2 ч. 1 ст. 29 КЗпП). 

Окремі робочі місця працівників можуть територіально розташовуватися за межами підприємства і не завжди пов’язані з необхідністю створювати відокремлений структурний підрозділ. Приміром, роботодавець може орендувати робочі місця або працівник, який виконує роботу дистанційно, взагалі вільно обирає місце роботи. 

Робоче місце в іншому місті: оформлення Класифікація робочих місць

Радимо укладати з такими працівниками письмові трудові договори, щоб визначити особливості організації праці. Обов’язково зафіксуйте, у якому населеному пункті робоче місце працівника. Так гарантуєте трудові права працівнику під час відрядження, наприклад, до населеного пункту, де розташоване підприємство.

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839