Компенсація відпустки мобілізованому працівнику: строки

593
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри

Запитання

Працівник у червні по телефону повідомив, що його мобілізували, а в липні надіслав фото військового квитка. Чи можна ще в липні компенсувати йому невикористану щорічну відпустку?

Відповідь

Працівникам, яких призвали на строкову військову службу, військову службу за призовом, зокрема під час мобілізації, на особливий період, або яких прийняли на військову службу за контрактом, за їхнім бажанням за заявою виплачують грошову компенсацію за всі невикористані дні

  • щорічної відпустки; 
  • додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи. 

Працівник не втрачає права отримати компенсацію, якщо спочатку, наприклад, повідомив роботодавця про призов телефоном, а потім надіслав фото військового квитка з відміткою про призов тощо. 

Компенсація відпустки мобілізованому працівнику: строки Коли і як подати заяву про компенсацію відпусток при мобілізації: приклади

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати дні невикористаної відпустки при звільненні

При звільненні працівнику виплачується грошова компенсація за дні невикористаної відпустки. Або навпаки — із заробітної плати працівника утримуються кошти, виплачені йому за використану наперед відпустку. Але щоб виплатити компенсацію або утримати виплачені наперед кошти, слід правильно розрахувати кількість днів відпустки, які працівник «заробив» до звільнення.
174093

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
515353

Усе про відпустки: спецпідбірка для кадровика

З початком відпускної кампанії як у кадровиків та бухгалтерії, так і у працівників виникає немало запитань щодо відпусток, зокрема, про особливості їх надання під час воєнного стану. Відповідні на запитання знайдете в спеціальній підбірці про відпустки
46133

Компенсація за невикористану відпустку при звільненні та заміна за бажанням працівника

Компенсація відпустки при звільненні — право працівників. Читайте у статті: що таке відпускні при звільненні; як розрахувати кількість днів компенсації за невикористану відпустку; коли можлива заміна відпустки грошовою компенсацією; чи законна грошова компенсація за невикористану відпустку без звільнення; як нараховується компенсація за невикористану відпустку?
188076

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249071