Міноборони готує зміни: як призначатимуть на посади?

У відомстві орієнтуються на стандарти НАТО

image28

Військовозобов’язані: розподіл за званням і віком
Міністерство оборони України оголосило про початок роботи над змінами до Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ. За основу при розробці змін взяли стандарти кадрового менеджменту НАТО.

Так, відомство  обіцяє врегулювати та розмежувати норми проходження служби для воєнного та для мирного часу. 

Міноборони готує зміни: як призначатимуть на посади? Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Проте основні зміни пов'язані з військовими посадами. Наприклад, МОУ хоче встановити мінімальні та максимальні терміни вислуги та перебування у військовому званні. Крім того, призначення військових на посади має відбуватися відповідно до фактичного військового звання. Також у Міноборони хочуть запровадити ротацію військовослужбовців на посадах — таким чином військові набуватимуть більше необхідного досвіду. Призначати військових на вищі посади повинні будуть за принципом рейтинговості.

 

Крім того, зміни передбачають, що тих військовослужбовців, кандидатури яких двічі відхиляли від просування по службі, рекомендуватимуть до звільнення.

За матеріалами Міністерства оборони України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді