Запис про переведення в трудовій книжці: зразок внесення

Дотримання вимог діловодства є показником високого рівня компанії. У цій статті розглянемо питання стосовно процедури внесення до трудової книжки працівника інформації про переведення його на іншу роботу.

Зокрема, підпунктом 2.14 Інcтрyкції пpо порядок ведення трудових книжок працівників визначено, що  записи в трудовій книжці про переведення працівника на іншу постійну роботу на тому ж підприємстві оформлюються в такому ж порядку, як і прийняття на роботу, і повинні точно відповідати текст наказу.

Окрім того, назва роботи (професії, посади), на яку переводиться чи приймається працівник, обов’язково має враховувати вимоги Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (надалі — Класифікатор).

За загальним правилом, працівники робітничих професій приймаються на роботу за професією, інші працівники — приймаються (призначаються) на посаду. Перші цифри коду професії у Класифікаторі вказують на категорію професії (посади): якщо код починається з цифр від 5 до 9, то професія відноситься до категорії робітничих.

Запис у трудовій книжці особи має бути зроблено відповідно до цього розмежування.

Зразок запису в трудовій книжці про переведення

 

Запис про переведення в трудовій книжці: зразок внесення

СКАЧАТИ

Додаткову інформація можна отримати і з Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (далі — ДКХП).

Для працівників, які обіймають посади, коди яких згідно з Класифікатором починаються цифрами від 1 до 4, запис у трудовій книжці вноситься про  прийняття, переведення на посаду. Приміром: «Переведений на посаду головного спеціаліста».

 


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді