Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження організація мала зареєструвати такого працівника у Журналі реєстрації відряджень.

Нині реєструвати направлених у відрядження працівників у спеціальному журналі не потрібно — з Інструкції про відрядження вилучено як норму про такий обов’язок, так і саму форму Журналу реєстрації відряджень.

Інструкції про відрядження поширюється лише на органи державної влади, підприємства, установи та організації, що утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Проте наведене в цій Інструкції визначення терміна «відрядження» доцільно застосовувати для підприємств, установ, організацій усіх форм власності, оскільки інших нормативних актів, які містили б відповідне визначення, не існує.

Тому, якщо Журнал реєстрації відряджень необхідний у роботі, ви й нині можете його вести за такою формою:

Журнал реєстрації відряджень працівників

Скачати форму Журналу реєстрації відряджень

Подібна ситуація із Посвідченнями про відрядження.

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді