Як табелювати простій

Автор
порталу «Кадровик-01»
Причин для простою на підприємстві існує чимало, тому змоделювати типову ситуацію неможливо. У зв’язку з військовою агресією рф, приводів для простою стало більше. Розглянемо чи є відмінності у табелюванні простою у мирний та воєнний час.

Простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами. Так скеровує частина 1 статті. 34 КЗпП.



ОНЛАЙН НАВЧАННЯ ДЛЯ КАДРОВИКІВ

 

Як показати простій в табелі

Наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489 передбачено, що у табелі (типова форма № П-5 «Табель обліку використання робочого часу) години простою позначаються літерою «П».

У разі простою протягом повного робочого дня (зміни) у табелі проставляють позначку «П» і відображають кількість годин простою (повну тривалість робочого дня/зміни).

Якщо простій тривав лише частину робочого дня (зміни), у табелі слід проставити позначки «Р» та «П» і відповідну кількість робочих годин та годин простою. Аби записи про простій і робочі години не «зливалися», рекомендуємо відділяти їх похилою рискою.

Зразок оформлення табеля обліку використання робочого часу у разі простою

Як табелювати простійСКАЧАТИ

 

 

Як табелювати простій під час воєнного стану           

Серед різних способів організувати роботу або оформити відсутність працівників під час воєнного стану роботодавці обирають і простій. Зокрема, якщо працівники не можуть працювати дистанційно.

Зміни, запроваджені Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі — Закон № 2136), не торкнулися табелювання простою.

Тож, щоб відбити простій під час війни у табелі, керуйтеся тими ж правилами, що й у мирний час.           

 



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді