Мінімальний посадовий оклад у штатному розписі з 2023 року

Із початку 2023 року зріс прожитковий мінімум для працездатних осіб і тепер він складає 2684 грн . Розкажемо, який мінімальний розмір посадового окладу можна вказувати у штатному розписі у 2023 році.

Установилювати мінімальний посадовий оклад (тарифну ставку) потрібно у розмірі не меншому за прожитковий мінімум для працездатних осіб на 01 січня календарного року.

Мінімальний посадовий оклад у штатному розписі з 2023 року Класифікатор професій: чинний

Прожитковий мінімум для працездатних осіб на 01.01.2023 становить 2684 грн (ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 № 2710-IX).

 

 

Отже, мінімальний оклад у штатному розписі з 01.01.2023 — 2684 грн.

Мінімальний посадовий оклад і мінімальна заробітна плата — поняття нетотожні. Коригувати різницю можете надбавками та доплатами або доплатою до рівня мінімалки.

Увага!

Галузеві, територіальні угоди чи колективні договори можуть передбачати мінімальний оклад у розмірі, вищому за прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Роботодавець може встановити у штатному розписі оклад на рівні мінімального і «дотягувати» зарплату до мінімалки надбавками чи доплатами (ст. 3-1 Закону про оплату праці).

Мінімальний посадовий оклад у штатному розписі з 2018 року Дізнайтеся, як скласти і затвердити штатний розпис

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді