Табель робочого часу та табельний номер сумісника

Окрім основної роботи, трудове право дозволяє укладати трудові договори про роботу за сумісництвом. У статті розглянемо, як обліковувати робочий час сумісників, а саме — чи заводити окремі табелі робочого часу та табельні номери?

Окремий табель робочого часу на сумісників

При сумісництві, зокрема у тій самій організації, робота виконується у вільний від основної роботи час. Тривалість часу роботи за сумісництвом відображається у табелі обліку використання робочого часу. Для зручності обліку необхідно вести окремий табель на сумісників.

Табель робочого часу та табельний номер сумісника Читайте також: Сумісництво повний робочий день: не порушення?

При підрахунку відпрацьованого часу по організації кількість відпрацьованих годин за сумісництвом включається до загальної кількості людино-годин відпрацьованих працівником (доцільно застосування табельного номера).


Табельний номер сумісника

Порядок присвоєння табельних номерів в кожній організації має бути запроваджено самостійно шляхом розроблення і затвердження локального нормативного акта, наприклад, Положення про облік використання робочого часу або Положення про табельний облік. В організаціях (як правило — великих) табельні номери використовують для автоматизації розрахунку нарахувань та утримань із заробітної плати.

Табель робочого часу та табельний номер сумісника Дізнайтеся, чи може зовнішній сумісник отримувати надбавку за складність і напруженість у роботі

Принцип присвоєння табельних номерів може грунтуватися на категоріях працівників (наприклад: основні працівники, адміністративно-господарський персонал, допоміжний персонал) або залежно від структурного підрозділу, до якого прийнято працівника (наприклад: керівництво — від № 0101 до № 0199; відділ телемаркетингу — від № 0200 до 0299; відділ збуту — від № 0301 до № 0399 тощо).

Враховуючи, що працівник може виконувати роботу в тій самій організації за сумісництвом (тобто за окремим трудовим договором) в іншому відділі, на посадах, які належать до різних категорій, для окремого нарахування заробітної плати за кожною посадою рекомендуємо присвоювати працівникові різні табельні номери за основною посадою та за сумісництвом.

Табель робочого часу та табельний номер сумісника Дізнайтеся, чи буде порушенням законодавства прийняття за внутрішнім сумісництвом працівника, який вже працює в організації на аналогічній посаді


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді