Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки

Хвороба інколи застає зненацька…навіть посеред відпустки. Підтвердженням цьому неприємному факту — є листок непрацездатності, який працівник надає на підприємство разом із заявою про продовження (перенесення) днів відпустки, на які припала хвороба. Покажемо, як відобразити у табелі обліку робочого часу такі дні.

Форму табеля обліку робочого часу затверджено наказом Держкомстату України «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці» від 05.12.2008 № 489 (типова форма № П-5) і введено в дію з 1 січня 2009 року. Форма табеля затверджена як рекомендована для застосування.

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки Читайте також: Як організувати роботу працівників із дітьми під час карантину в школі чи дитсадку

Розглянемо дві ситуації, за яких табелювання здійснюватиметься у різний спосіб.

1. Працівник захворів до початку або на самому початку відпустки і надав роботодавцю листок непрацездатності та заяву про продовження відпустки тоді, коли табель ще не передали до бухгалтерії.

Після видання наказу про продовження (перенесення) щорічної відпустки у табелі відображаємо нові її строки, а дні оплачуваної непрацездатності позначаємо літерами ТН.

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки Дізнайтеся, як правильно заповнити або виправити табель обліку робочого часу, якщо працівник захворів наприкінці місяця

2. Працівник захворів під час відпустки і надав роботодавцю листок непрацездатності та заяву про перенесення (продовження) відпустки тоді, коли табель, що відображає перебування працівника у відпустці, вже передано до бухгалтерії.

У такому випадку слід скласти уточнюючий табель, у якому дні хвороби, що припали на час відпустки, позначають літерами ТН, а відпустку відобразити відповідно до строків, визначених наказом про її продовження (перенесення).

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді