Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки

Хвороба інколи застає зненацька…навіть посеред відпустки. Підтвердженням цьому неприємному факту — є листок непрацездатності, який працівник надає на підприємство разом із заявою про продовження (перенесення) днів відпустки, на які припала хвороба. Покажемо, як відобразити у табелі обліку робочого часу такі дні.
Чекліст кадровика Скачати документи відділу кадрів

Форму табеля обліку робочого часу затверджено наказом Держкомстату України «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці» від 05.12.2008 № 489 (типова форма № П-5) і введено в дію з 1 січня 2009 року. Форма табеля затверджена як рекомендована для застосування.

Розглянемо дві ситуації, за яких табелювання здійснюватиметься у різний спосіб.

1. Працівник захворів до початку або на самому початку відпустки і надав роботодавцю листок непрацездатності та заяву про продовження відпустки тоді, коли табель ще не передали до бухгалтерії.

Після видання наказу про продовження (перенесення) щорічної відпустки у табелі відображаємо нові її строки, а дні оплачуваної непрацездатності позначаємо літерами ТН.

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки

2. Працівник захворів під час відпустки і надав роботодавцю листок непрацездатності та заяву про перенесення (продовження) відпустки тоді, коли табель, що відображає перебування працівника у відпустці, вже передано до бухгалтерії.

У такому випадку слід скласти уточнюючий табель, у якому дні хвороби, що припали на час відпустки, позначають літерами ТН, а відпустку відобразити відповідно до строків, визначених наказом про її продовження (перенесення).

Відображаємо в табелі лікарняний під час щорічної відпустки


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді