Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку та введення їх в дію

Оскільки процес розроблення та затвердження ПВТР законодавчо не внормовано, то кожна організація має обрати власний алгоритм цих дій. Розкажемо, зокрема, як затвердити та оформити наказ про введення в дію Правил внутрішнього трудового розпорядку.

ПВТР повинні містити всі реквізити, передбачені Національним стандартом України «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів» (ДСТУ 4163–2003).

Стане у пригоді зразок Правил внутрішнього трудового розпорядку.

Після розроблення проекту ПВТР, на зборах трудового колективу роботодавець спільно з повноважним представником трудового колективу мають довести до відома працівників підсумки попереднього розгляду проекту ПВТР і обговорення його в структурних підрозділах, викласти позиції роботодавця та представницького органу щодо наявних розбіжностей і запропонувати до голосування узгоджений варіант проекту ПВТР.

Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку та введення їх в дію Дізнайтеся, чи є легітимними Правила внутрішнього трудового розпорядку, затверджені директором

За результатами зборів складається протокол, який підписує голова та секретар зборів.

Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку та введення їх в дію

СКАЧАТИ

Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку та введення їх в діюЧитайте також: Оформлення Правил внутрішнього трудового розпорядку

Після погодження ПВТР уводять в дію. Для цього оформлюють наказ про введення в дію ПВТР. У наказі необхідно визначити строки та порядок ознайомлення працівників з ПВТР.

Зразок наказу про введення в дію Правил внутрішнього трудового розпорядку

Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку та введення їх в дію

СКАЧАТИ


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді