Як табелювати відсутність педагогічного працівника, що залучений до проведення ЗНО

Як позначити в табелі обліку робочого часу відсутність педагогічного працівника в зв’язку із участю в ЗНО?

Зовнішнє незалежне оцінювання (далі — ЗНО) — це оцінювання результатів навчання, здобутих на певному освітньому рівні, яке здійснює спеціально уповноважена державою установа (ч. 1 ст. 45 Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 № 1556-VII; далі — Закон № 1556).

До проведення зовнішнього незалежного оцінювання можуть залучатися педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники та інші фахівці у порядку, що затверджує КМУ (абз. 4 ч. 6 ст. 45 Закону № 1556).

Які причини неявок позначають буквеним кодом «ІН»?

КМУ постановою від 15.04.2015 № 222 затвердив Порядок залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (далі — Порядок № 222).

На час залучення до проведення ЗНО за працівниками зберігають місце роботи (посаду) та заробітну плату за їх основним місцем роботи. За основним місцем роботи працівника керівник вносить зміни до графіка роботи на час участі в заходах з підготовки до виконання та безпосереднього виконання обов’язків працівника, який залучається до проведення ЗНО. Графік роботи змінюють на підставі особистої заяви працівника, де зазначені дата, час і тривалість підготовки та виконання обов’язків (п. 18 Порядку № 222).

Отже, на час участі в ЗНО педагогічного працівника увільняйте від роботи зі збереженням заробітної плати, посилаючись на частину 1 статті 119 КЗпП, частину 6 статті 45 Закону № 1556, пункт 18 Порядку № 222.

В табелі обліку використання робочого часу відсутність працівника позначайте кодом «ІН» (Інший невідпрацьований час, передбачений законодавством).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді