Змінено порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Наказом Міністерства соціальної політики України від 15.07.2014 № 468 внесено зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю

Мінсоцполітики України наказом від 15.07.2014 № 468 затвердило зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 07 березня 2013 року № 103.

Зокрема, у новій редакції викладено список документів, що подає підприємство територіальному органу Державної служби зайнятості не пізніше 6 місяців з дати початку зупинення (скорочення) виробництва для призначення допомоги по частковому безробіттю:

- у разі зупинення (скорочення) виробництва, що має невідворотний та тимчасовий характер, триває не менше 3-х місяців і не перевищує 6 місяців, не залежить від працівників та роботодавця, охопило не менш як 20% чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30% і більше на місяць:

  • заяву;
  • копію наказу підприємства про зупинення (скорочення) виробництва, завірену печаткою підприємства;
  • відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  • висновок організації роботодавців обласного рівня або галузевої організації роботодавців про те, що зупинення (скорочення) виробництва на підприємстві  має невідворотний та тимчасовий характер, не залежить від організаційно-виробничих причин, не має сезонного характеру, або підтвердження форс-мажорних обставин, що призвели до зупинення (скорочення) виробництва, видане Торгово-промисловою палатою України;
  • довідку про відсутність заборгованості з виплати зарплати, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва;
  • довідку про відсутність несплачених фінансових санкцій.

- у разі зупинення (скорочення) виробництва та тривалості робочого часу працівників, яке є вимушеним, підприємство подає аналогічні документи та додатково - копію спільного рішення підприємства та виборного органу профспілкової організації або вільно обраного представника працівників підприємства, з яким укладено колективний договір, про те, що зупинення (скорочення) виробництва є вимушеним.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15567

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512443

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29929

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді