Шахраї-перевіряльники: як роботодавцю не потрапити на слизьке

Останнім часом роботодавці все частіше чують про випадки шахрайства, коли до підприємців звертаються невідомі, називаються інспекторами з праці, що прийшли на перевірку, та вимагають хабарі… за бездіяльність. Як не потрапити на гачок злодія?

Про випадки шахрайства знову і знову повідомляє Держпраці. Так, начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва в інтерв’ю місцевому телеканалу пояснює це тим, що істотне збільшення розміру МЗП, а відтак і прив’язаних до неї штрафів за порушення в сфері праці (ст. 265 КЗпП), спокушає злодіїв. Вони користуються недостатньою обізнаністю роботодавців щодо того, як насправді відбувається перевірка Держпраці.

За словами керівника територіального органу Держпраці, нещодавно до Управління звернувся підприємець, який повідомив про візит «перевіряльника». Невідома особа назвалася інспектором Управління Держпраці, службового посвідчення не пред’явила. Проте одразу повела мову про те, що перевірку можна й не проводити, тільки коштуватиме це роботодавцю певну кругленьку суму.

Дії «інспектора» викликали підозру в роботодавця, й він зателефонував до Держпраці. Швидка реакція та пильність підприємця спрацювали. Ледве почувши про дзвінок, ошуканець поспішно втік.

Держпраці наголошує: державний інспектор з праці не має права розпочинати та провадити будь-яку перевірку (як планову, так і позапланову) без відповідного направлення та службового посвідчення. Якщо інспектор не пред’явив таких документів, суб’єкт господарювання має право не допускати його до проведення перевірки.

Якщо виникають сумніви щодо повноважень інспектора чи правомірності його дій стосовно проведення перевірки, роботодавець може і має телефонувати в територіальне Управління Держпраці і з’ясовувати: чи працює такий фахівець в Управлінні та чи має він право перевіряти ваше підприємство. А графіки планових перевірок роботодавців ви знайдете на сайтах територіальних управлінь Держпраці.

Ірина Іванченко,
шеф-редактор журналу «Кадровик-01»

За інформацією Управління Держпраці у Черкаській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126408

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді